Buddha sa att insikt precis som en elefants fotavtryck är det största så är insikten om alltings förgänglighet den viktigaste. Att allting förändras är den enda oföränderliga sanningen. Ändå blir vi lika förvånade varje gång det sker.

Den här månaden slutade jag officiellt som director på Yeshin Norbu (och lämnade över till makalösa Amanda). Och visst känns det jättemärkligt, denna förändring som jag visste skulle komma en dag. Men nu när jag städar bort saker från mitt skrivbord trillar poletten ner.

Jag kommer verkligen att sakna er alla! Besökare, personal, volontärer, alla i styrelsen och förstås vår lärare Venerable Michael.

Det har varit en fantastisk tid dessa tre år sedan centret startade och de ungefär åtta åren innan dess som vi var en studiegrupp. Framförallt känner jag mig så hedrad och priviligerad att ha fått skapa ett center från grunden tillsammans med så många spektakulära människor. Jag har lärt mig massor genom och mött så mycket omtanke, entusiasm, kärlek och klokskap.

En av mina lärare, Robina Courtin, sa en gång ”always do what is most beneficial”. Jag försöker leva mitt liv utifrån den devisen. Det är få förunnat att verkligen kunna göra det som känns mest meningsfullt och som tveklöst bidrar med något gott till andra.

Jag får nästan nypa mig själv när jag tänker på att jag har haft möjlighet att jobba för Lama Zopa Rinpoche och för att kunnat bidra något litet till att uppfylla Lama Yeshes och Dalai Lamas visioner för en visare och mer kärleksfull värld.

Nu flyttar jag och min familj till Australien. Efter att ha haft många åtaganden (inte bara i form av centret, utan också med att träna ledare i mindfulness och compassion med Potential Project, skapa mindfulnessappar, skriva böcker och mycket annat) så är min förhoppning att kunna ägna mig mer intensivt åt min egen praktik. 

När man har andats ut behöver man andas in. Efter en period på tio år av intensiv aktivitet är det dags för retreat…

Ett stort, stort tack till alla som varit med och skapat Yeshin Norbu. Jag gläds så över allt det fina vi åstadkommit tillsammans!

Big love!

/Martin