Buddha sa att insikt precis som en elefants fotavtryck Ă€r det största sĂ„ Ă€r insikten om alltings förgĂ€nglighet den viktigaste. Att allting förĂ€ndras Ă€r den enda oförĂ€nderliga sanningen. ÄndĂ„ blir vi lika förvĂ„nade varje gĂ„ng det sker.

Den hÀr mÄnaden slutade jag officiellt som director pÄ Yeshin Norbu (och lÀmnade över till makalösa Amanda). Och visst kÀnns det jÀttemÀrkligt, denna förÀndring som jag visste skulle komma en dag. Men nu nÀr jag stÀdar bort saker frÄn mitt skrivbord trillar poletten ner.

Jag kommer verkligen att sakna er alla! Besökare, personal, volontÀrer, alla i styrelsen och förstÄs vÄr lÀrare Venerable Michael.

Det har varit en fantastisk tid dessa tre Är sedan centret startade och de ungefÀr Ätta Ären innan dess som vi var en studiegrupp. Framförallt kÀnner jag mig sÄ hedrad och priviligerad att ha fÄtt skapa ett center frÄn grunden tillsammans med sÄ mÄnga spektakulÀra mÀnniskor. Jag har lÀrt mig massor genom och mött sÄ mycket omtanke, entusiasm, kÀrlek och klokskap.

En av mina lĂ€rare, Robina Courtin, sa en gĂ„ng “always do what is most beneficial”. Jag försöker leva mitt liv utifrĂ„n den devisen. Det Ă€r fĂ„ förunnat att verkligen kunna göra det som kĂ€nns mest meningsfullt och som tveklöst bidrar med nĂ„got gott till andra.

Jag fĂ„r nĂ€stan nypa mig sjĂ€lv nĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ att jag har haft möjlighet att jobba för Lama Zopa Rinpoche och för att kunnat bidra nĂ„got litet till att uppfylla Lama Yeshes och Dalai Lamas visioner för en visare och mer kĂ€rleksfull vĂ€rld.

Nu flyttar jag och min familj till Australien. Efter att ha haft mĂ„nga Ă„taganden (inte bara i form av centret, utan ocksĂ„ med att trĂ€na ledare i mindfulness och compassion med Potential Project, skapa mindfulnessappar, skriva böcker och mycket annat) sĂ„ Ă€r min förhoppning att kunna Ă€gna mig mer intensivt Ă„t min egen praktik. 

NĂ€r man har andats ut behöver man andas in. Efter en period pĂ„ tio Ă„r av intensiv aktivitet Ă€r det dags för retreat…

Ett stort, stort tack till alla som varit med och skapat Yeshin Norbu. Jag glĂ€ds sĂ„ över allt det fina vi Ă„stadkommit tillsammans!

Big love!

/Martin

X
X
X
X
X