Mindfulness och medkänsla

De senaste decennierna har hjärnforskningen inom två områden, mindfulness och medkänsla (compassion) visat att vi har formbara hjärnor. Mentala övningar som mindfulnessträning och meditation kan stärka egenskaper som fokus, medvetenhet, medkänsla och förmåga att hantera våra känslor. Meditation gör att vi blir mindre stressade, vänligare mot oss själva och andra, sover bättre, upplever mindre oro och ångest, känner mer glädje och tillfredsställelse, och blir mer kreativa eller mentalt effektiva. Forskning har också visat att vår eget välbefinnande är beroende av att vi utvecklar medkänsla med oss själva och andra.

Vårt mål på Yeshin Norbu är att göra tekniker för meditation inom mindfulness och medkänsla tillgängliga för alla. Precis som vi går på gym för att träna kroppen fysiskt så vill vi bidra till en revolution där mindträning och meditation blir en självklar del av livet för att ta hand om våra hjärnor och sinnen.

Det finns många fördomar kring meditation. Att det är något flummigt, eller att det är något som bara har med religion att göra. Men det är i själva verket vetenskapligt bevisade metoder som hjälper oss att finna mer lycka och välbefinnande i livet. Som hjälper oss att bli snällare mot oss själva och andra. Precis som joggning ger dig bättre kondis oavsett vad du tror på, så ger dig meditation bättre mentalt fokus, avslappning och klarhet.

Men oavsett vad forskningen säger måste du testa för att själv se om det funkar. Välkommen till oss för att testa mindfulness och medkänsla meditationstekniker.

Kommande events inom Mindfulness och Medkänsla

 

juni

03jun18:0019:00Free Monday MeditationCalm your mind and set up your motivation for the upcoming week. Now online and at the center

10jun18:0019:00Free Monday MeditationCalm your mind and set up your motivation for the upcoming week. Now online and at the center

Juli

Inga händelser

Augusti

Inga händelser

september

Inga händelser

Oktober

Inga händelser

November

Inga händelser