KURSER INOM MINDFULNESS OCH medkänsla

Vårt mål på Yeshin Norbu är att göra tekniker för meditation inom mindfulness och medkänsla tillgängliga för alla. Precis som vi går på gym för att träna kroppen fysiskt så vill vi bidra till en revolution där mindträning och meditation blir en självklar del av livet för att ta hand om våra hjärnor och sinnen.

Vi erbjuder ett antal program som har utvecklats av ledande experter inom mindfulness, meditation och psykologi. Alla våra program är baserade på forskning och har haft tusentals deltagare runt om i världen i miljöer som sträcker sig från företag till skolor och i både kliniska och icke-kliniska miljöer.

Programmen inom området medvetenhet och compassion som vi för närvarande erbjuder är:

MSC-meditationsprogram

MSC är förkortning för Mindfulness, Selflessness och Compassion. MSC-meditationsprogrammet är baserat på psykologi och neurovetenskap samt buddhistiska psykologi. Det består av de tre grundelementen för att träna hjärnan och sinnet: Genom att träna fokus och medvetenhet kan vi se djupare i hur saker existerar i samberoende (selflessness) och odla positiva egenskaper som medkänsla (compassion).

MSC-meditationsprogrammet har tre moduler:

Varje modul består av åtta två-timmars sessioner. Varje session innehåller en presentation, olika guidade meditationer och gruppdiskussioner. Deltagarna förväntas göra de meditiationsövningar som ingår minst tre gånger mellan varje tillfälle. Vid det sista tillfället i varje modul går vi igenom hur man integrerar övningarna i dagliga livet.

MSC-meditationsprogrammet har utvecklats av den kända meditationsläraren Glen Svensson baserat på Alan Wallace arbete.

16 Guidelines

16 Guidelines är ett program för att utveckla empati, medkänsla och resiliens i det dagliga livet, skapat av Foundation for Cultivating Compassion and Wisdom, FDCW.

Cultivating Emotional Balance

Cultivating Emotional Balance Cultivating Emotional Balance (CEB) ger ett antal olika, praktiska färdigheter som leder till en bättre förståelse av vårt känslomässiga liv och ökar konstruktiva emotionella tillstånd. De kontemplativa metoderna i CEB hjälper oss öka glädjen av att bara vara och glädjen över att leva i enlighet med våra grundläggande värderingar.

Programmet utvecklades av Alan Wallace, Paul Ekman, och Eve Ekman som ett resultat av samtalen inom Mind and Life med Dalai Lama om destruktiva känslor år 2000.

Mindful Self-Compassion (MSC)

MSC kombinerar kunskaper om mindfulness och självmedkänsla för att ge ett kraftfullt verktyg för känslomässig resiliens. MSC utvecklades av Christopher K. Germer, PhD, ledande inom integration av mindfulness och psykoterapi, och Kristin Neff, PhD, banbrytande forskare inom självmedkänsla.

Kommande kurser inom Mindfulness och Medkänsla

juni

Inga händelser

Juli

Inga händelser

Augusti

Inga händelser

september

Inga händelser

Oktober

Inga händelser