Yeshin Norbu
buddhism lärare

Det här är våra lärare och kursledare den här terminen inom Buddhism

Venerable Michael Yeshe

Venerable Michael Yeshe

Venerable Michael föddes i London 1966 till en grekisk far och en belgisk mor. Han växte upp på  Kopan-klostret i Nepal och har varit munk i den tibetanska buddhistiska traditionen sedan han var 7 år. Vid 13 års ålder började han studera vid Sera Jey Monastic University i södra Indien och där han tillbringade de kommande 18 åren med att studera buddhistisk filosofi. Sedan 1996 har Venerable Michael bjudits in till buddhistcenter i Amerika, Singapore, Malaysia och Holland som översättare och lärare. Under 11 var han varit på Tara-institutet i Melbourne där han tjänade som översättare för Venerable Geshe Doga. Sedan hösten 2020 är Venerable Michael bosatt i Stockholm och undervisar på Yeshin Norbu.

Jens Näsström

Jens Näsström

 

Psykolog Jens Näsström har ett livslångt personligt intresse för meditation och har professionellt introducerat företag till mindfulness sedan 2005. Hans viktigaste lärare är Rob Preece, som har uppmuntrat Jens att undervisa meditation på Yeshin Norbu.

 

Venerable Robina Courtin

Venerable Robina Courtin

Venerable Robina är en australiensiskt född buddhistisk nunna med stor personlighet och mycket karisma. Hennes historia har varit färgad av ytterligheter – från ett liv som hippie till kommunist, till feminist, innan hon hittade hem i buddhismen. Efter en utbildning till sångerska flyttade hon till London där hon blev aktivt involverad i den radikala vänstern och arbetade främst med en Londonbaserad stödgrupp för svarta och latinamerikanska fångar. I början av 70-talet blev hon involverad i feministisk aktivism och återvände till Melbourne. Med en önskan om att hitta en spirituell hemvist började Robina studera kampsport. Senare deltog hon i en kurs om tibetansk buddhism. Nästkommande år reste hon till Kopan-klostret i Nepal för fortsätta utforska buddhismen. Där träffade hon Lama Yeshe och han blev hennes spirituella lärare. 1978 blev Robina en buddhistisk nunna.

”När jag träffade buddhismen kände jag att jag hade hittat något jag hade förlorat (…) det var som att komma hem”, säger hon.

www.robinacourtin.com

 

Stephan Pende

Stephan Pende

Klinisk psykolog Stephan Wormland, född 1965 i Tyskland, har studerat och praktiserat meditation i flera traditioner i över 30 år. Han har en magisterexamen i klinisk psykologi, är utbildad i gestaltterapi och arbetade 6 år på ett psykiatriskt sjukhus. Han levde som ordinerad munk i den tibetanska traditionen i 11 år och tjänade under den tiden som director på Nalanda-klostret i södra Frankrike och tillbringade totalt 5 år i grupp- och individuella retreat. Den viktigaste läraren för Stephan är Lama Zopa Rinpoche, spiritual director för stiftelsen för bevarande av Mahayana-traditionen (FPMT). Han har fått undervisning och vägledning från stora tibetanska mästare i de fyra skolorna såsom Dalai Lama, Sakya Trizin Rinpoche, Sogyal Rinpoche, Dzogchen Ponlop Rinpoche, Chökyi Nyima Rinpoche, Kirti Thenshap Rinpoche, Chogye Trichen Rinpoche och Choden Rinpoche. Han har praktiserat och studerat med de främsta västerländska lärarna såsom Peter Fenner, Alan Wallace, Rob Preece, Alex Berzin, Pema Chodron, Robert Thurman och Ken McLeod. Han var resident teacher på Center for Wisdom and Compassion i Köpenhamn under många år och undervisar för närvarande meditation på buddhistiska centra runt om i Europa. Sedan 2009 har han studerat Radiant Mind med Peter Fenner och gjort färdigt Nondual Teacher Training. Han är även programrådgivare för Potential Project.

www.stephanpende.com

Zarina Osmonalieva

Zarina Osmonalieva

Zarina är Yeshin Norbus Spiritual Program Coordinator. Hon är certifierad Cultivating Emotional Balance-tränare och Iyengar Yoga-lärare. Zarina är buddhistisk utövare sedan 2008 och har lett kurser på Yeshin Norbu sedan 2018. Hon har en doktorsexamen i industriell ekonomi och organisation.

X
X
X
X
X