introduktion till buddhistisk meditation

Du lär dig hur du kan övervinna distraktioner, utveckla verktyg för att omvandla svåra känslor till konstruktiva mentala tillstånd, och skapa en känsla av tillfredsställelse med livet.

I den här kursen lär du dig grunderna om buddhistisk meditation och tränar olika meditationstekniker.

Kursen är lämplig för personer som är nya till både meditation och buddhism, med även för personer som har mediterat i andra traditioner men vill veta mer om hur meditation utövas i den tibetanska buddhistiska traditionen. Den ger en översikt över meditation och grundläggande meditationstekniker, inklusive andningsmeditation, mindfulness-meditation, visualiseringsmeditation och analytisk meditation. Du lär dig om vilka färdigheter som utvecklas i meditation och hur man använder dem i vardagen.

Varje kurstillfälle består av undervisning, frågestund och guidade meditationer som passar nybörjare. Kursen består av fem tillfällen som har följande rubriker:

Session 1: Meditation i buddhismen
Session 2: Sinnet i buddhismen
Session 3: Typer av meditation och hinder för meditation
Session 4: Meditationssessionen, meditationsplatsen och visualiseringsmeditation
Session 5: Meditation lindrar den känslomässiga berg- och dalbanan

Vad kommer kursen att ge mig?

Du lär dig att identifiera när ohjälpsamma mentala tillstånd dyker upp, till exempel distraktion eller trötthet, och att tillämpa metoder för att förvandla dem till konstruktiva tillstånd, såsom fokus och klarhet.

Du får verktyg för att utveckla en känslomässig medvetenhet och flexibilitet.

Du får kunskaper som gör att du kan utveckla en daglig meditationspraktik.

Kursmaterial

Du kommer att ha tillgång till kursanteckningar, guidade meditationer och hemuppgifter. Rekommenderad läsning är ”How to Meditate” av Kathleen McDonald som du kan köpa i vår bokhandel.

Är den här kursen något för mig

Introduktion till buddhistisk meditation och Buddhism i ett nötskal är 5-veckors introduktionskurser från FPMT. Introduktion till buddhistisk meditation kan göras antingen före eller efter Buddhism i ett nötskal, där tibetansk buddhistisk filosofi utforskas mer grundligt. Men om du är ny med både buddhism och meditation rekommenderar vi att du börjar med Introduktion till buddhistisk meditation.

Praktisk information och hur du registrerar dig

Information om kursdatum, språk, sista anmälningsdag, samt om kursen även ges online, hittar du i respektive event. Det är också där du registrerar dig på kursen genom att köpa en biljett.

Kommande kurstillfällen för Introduktion till buddhistisk meditation

Juli

Inga händelser

Augusti

Inga händelser

september

Inga händelser

Oktober

Inga händelser

November

Inga händelser