Detta är en upprepande händelse

Yin yoga med mentala strategier Drop-in

21apr17:4519:15Yin yoga med mentala strategier Drop-inI DEN HÄR FORMEN KOMBINERAS KLASSISK YIN YOGA MED GYNNSAMMA FÖRHÅLLNINGSSÄTT, ALLA KOPPLADE TILL MENTALA STRATEGIER FRÅN DEN BUDDHISTISKA TRADITIONEN: NÄRVARO, ACCEPTANS, VÄNLIGHET, TÅLAMOD, ICKE-DÖMANDE, GLÄDJE OCH FÖRMÅGAN ATT SLÄPPA TAGET.

Tid

(Tisdag) 17:45 - 19:15 CET(GMT+02:00)

Information om evenemang

We lead this course online and in person at the centre. For online meetings we use the tool called Zoom. 
When you have bought your ticket, you will receive an email with the link to the Zoom meeting for this course.

 

Yin är en långsam typ av yoga som innefattar principer från traditionell kinesisk medicin med asanas (positioner) som man vilar i under en längre stund. I den här kursen kombineras klassisk Yin Yoga med utvecklandet av mentala strategier (gynnsamma förhållningssätt) från den buddhistiska traditionen. Dessa är närvaro, acceptans, vänlighet, tålamod, icke-dömande, glädje och förmågan att släppa taget.

 

Vad kommer jag att lära mig?

Vi lär oss att möta det som händer under yogan med de olika mentala strategierna (som exempelvis acceptans eller vänlighet). Det kan vara i mötet med ett fysiskt motstånd i kroppen, med tankar som far iväg någon annanstans, med utmaningen i att stanna i en position så länge som 3 minuter. Hur kan jag möta allt detta på ett varmt, öppet och tillåtande sätt?

För att komma åt bindväven behöver vi stanna länge i varje position, 3-5 minuter. På så sätt mjukar vi upp bindväven och blir rörliga och flexibla. Man kan också säga att du genom yin yogan genomför en slags akupunktur på dig själv, genom att fokusera på de spänningar och de motstånd som dyker upp i kroppen, andas in i dessa och släppa taget.
Lektioner är på svenska.

 

Vad kommer jag att ta med mig?

Genom att medvetet arbeta på detta sätt i ett yin yoga pass skapar vi förutsättningar för att även börja agera på liknande sätt utanför yogasalen. Nya nervbanor har skapats i hjärnan, nya möjligheter öppnar sig i livet. I yin yogan arbetar vi med bindväven eller med fascian, det nätverk utan början eller slut som omsluter i princip allt i kroppen från muskler och skelett, till organ och celler. 

Yin är motsatsen till yang, yang driver utveckling och vill framåt, större, bättre, längre, starkare. Yin yogan hjälper dig att öppna upp slappna av, släppa taget och komma till ro, det finns ingen strävan, ingen perfekt ställning, inget mål. Bara du och din kropp precis där ni är just nu. Det är bara att stanna kvar och andas.

Mer

Biljetter

Biljetter är inte tillgängliga för försäljning längre för detta event!

Talare på detta event

 • Kristina Spegel

  Kristina Spegel

  Yoga Teacher

  Kristina Spegel is a licenced psychologist, yin yoga and meditation teacher with her own training since 15 years. She is also certified in CBMT/Corporate Based Mindfulness Training and holds lectures and trainings around Sweden with a focus on meditation training and the mental strategies of presence, kindness, patience, non-judgment and joy. Some of Kristina’s teachers are: Magdalena Mecweld, Kent Nyström, Jon Kabat Zinn, Stephan Pende, Glenn Svensson, Roshi Joan Hallifax.

  På Yeshin Norbu leder Kristina Yin yoga med mentala strategier.

  URL http://www.kristinaspegel.se

  Yoga Teacher