Kvällsretreat med Yin-yoga & Mindfulness

06dec16:3019:30Kvällsretreat med Yin-yoga & MindfulnessVälkommen till tre timmars yin-yoga! Ge dig själv tid att slappna av och komma i kontakt med din kropp och ditt sinne.

Tid

(Måndag) 16:30 - 19:30(GMT+01:00)

Information om evenemang

Ge dig själv en stund att mjukna, slappna av och vara i kontakt med kropp och sinne. Yin-Yogan har sin bakgrund från TKM (traditionell kinesisk medicin), Yoga traditionen samt Mindfulness och Buddhistisk filosofi. Det är en långsam yogaform som frigör spänningar i bindväven, den s.k. fascian. Denna vävnad omger, är del i och väver samman olika delar av kroppen, från de allra djupaste till de ytligaste nivåerna. Fascian är långsam och stum i sin struktur och behöver tid för att kunna släppa efter. Därför stannar vi 3-5 minuter och andas igenom de olika positionerna, oftast liggande eller sittande på mattan. Vi vänder vår nyfikenhet inåt och utforskar kropp och sinne med medvetenhet, lugn och stillhet. Med hjälp av andningen och kuddar/bolster som stöd under olika kroppsdelar, kan vi vila oss i form och låta gravitationen göra en del av jobbet. Enligt TKM kommer vi också åt meridianer och akupunkturpunkter i de olika rörelserna som öppnar upp för flöde och energi. Mindfulness och Yin-yogan gör att vi tränar närvaro, medvetenhet och hjälpfulla attityder som vi har nytta av både på mattan och i vardagen.

Om läraren
Gunilla T Jonsson är Yin-yoga, MBSR* och CBMT* lärare och medlem i MBTA Sweden*. Hon har arbetat som Organisationskonsult och Ledarcoach i många år och har dessförinnan flerårig arbetslivserfarenhet som Leg. Naprapat. I yin-yogan kombinerar hon
kunskaper om kroppen, mindfulness, hälsa och ledarskap. Några av hennes lärare inom kroppsmedvetenhet och meditation är Camilla Sköld, Magdalena Mecweld, Isolde Matulessy, Glen Svensson, Stephan Pende, Sangye Khadro m.fl.
*Mindfulness Based Stress Reduction, Corporate Based Mindfulness Training, Mindfulness-Based Teacher Association Sweden.

PRAKTISK INFORMATION OCH HUR DU REGISTRERAR DIG

Datum: 6 december
Veckodag: Måndag
Tid: 16:30-19:30
Språk: Svenska
Plats: På centret och online via Zoom. När du köpt biljett får du ett mail med länken till Zoom-mötet.
Biljettpris: Minsta donation 400 kr.
Sista anmälningsdag: 3 december
Anmälan/köpa biljett: Du registrerar dig genom att köpa en biljett här på webbsidan, se “Tickets” nedan.

Mer

Biljetter

Biljetter är inte tillgängliga för försäljning längre för detta event!

Talare på detta event

  • Gunilla T Jonsson

    Gunilla T Jonsson

    Gunilla T Jonsson är Yin-yoga, Mindfulness Based Stress Reduction och Corporate Based Mindfulness Training lärare och medlem i Mindfulness-Based Teacher Association Sweden.
    Hon har arbetat som Organisationskonsult och Ledarcoach i många år och har dessförinnan flerårig arbetslivserfarenhet som Leg. Naprapat. I yin-yogan kombinerar hon kunskaper om kroppen, mindfulness, hälsa och ledarskap.
    Några av hennes lärare inom kroppsmedvetenhet och meditation är Camilla Sköld, Magdalena Mecweld, Isolde Matulessy, Glen Svensson, Stephan Pende, Sangye Khadro m.fl.