Detta är en upprepande händelse

Introduktion till Tara-meditation och Kriya Tantra

31aug13:0005:00Introduktion till Tara-meditation och Kriya TantraDu får gedigna kunskaper om visualisering-meditation och introduktion till Kriya-tantra. Kriya, Action Tantra är det första man bekantar sig med när man börjar studera Tantra / Vajrayana. Denna kurs har utvecklats av Rob Preece - med ledning av Lama Yeshe. Lama Yeshe uppmuntrade Rob att kombinera västerländsk psykologi och Tantra. - Det är önskvärt att du som deltagare har grundläggande kunskaper om Buddhistisk meditation.

Tid

(Lördag) 13:00 - 05:00 CET(GMT+02:00)

Information om evenemang

I Tara-meditation används flera sinnen, bland annat mantra-recitation och visualisering, vilket har en helt annan dynamik än t.ex. mindfulness-meditation. Tara-meditation är en mycket populär och viktig form av meditation i den Tibetansk Buddhistiska traditionen. 

Stor vikt läggs i den här kursen vid den gestaltande meditationsprocessen. Den har verkligen förmågan att omdana oss från grunden och realisera vår sanna natur!

Meditationerna och kursens innehåll bygger på den rika fusion av traditionell vetskap, meditativ tillämpning och västerländsk psykologi som Lama Yeshe integrerade – och som sedan har vidareutvecklats av Rob Preece.

Denna form av meditation hör till Kriya-tantra, den första, inledande klassen av Tibetansk Buddhistisk tantra.

____________

Kursen kräver ingen förkunskaper av just denna typ av meditation, men förutsätter att man accepterar Buddhismens tre juveler. Det är inte en introduktion till meditation i sig och därför inte lämpad om man inte tidigare har någon erfarenhet av meditation. 

För mer erfarna meditatörer, som kanske redan har introducerats till Tara, så är det här en möjlighet att fördjupa relationen med Tara och utforska nya perspektiv på Buddhistisk tantrisk meditation. 

Bakgrund till kursen 

Rob Preece, skapare av denna kurs, hämtade sin inspiration från åratal av studier och praktik under Lama Yeshe. Lama Yeshe uppmuntrade Rob att fortsätta utveckla och konkretisera sina tankar om att integrera buddistisk och västerländsk psykolog för att bereda vägen för våra västerländska sinnen. 

Om läraren till kursen, Jens Näsström, Psykolog 

Jens har studerat med Rob Preece flera år, och nu har Rob har i sin tur auktoriserat och uppmuntrat honom att lära ut den här formen av meditation på Yeshe Norbu. 

Jens har ett livslångt intresse för religionspsykologi och har mediterat i den tibetanska traditionen i över femton år. 

Tid: Lördagar kl 13:00-17:00
Sista Lördagen i månaden – med start i Augusti 31, Sept 28, Oct 26, Nov 30

Litteratur: Tasting the Essence of Tantra: Buddhist Meditation for Contemporary Western Life av Rob Preece
Kostnad: 250 sek. Du kan köpa boken här.


We offer 20% discount for students, unemployed, and retired. To use this discount, please add the course to the cart, click on Checkout, and in the box “Coupon code” type in “Reduced Course Fee“.


 

Mer

Biljetter

Biljetter är inte tillgängliga för försäljning längre för detta event!

Talare på detta event

  • Jens Näsström

    Jens Näsström

    Psychologist Jens Näsström nurtures a lifelong personal interest in meditation and has professionally introduced corporations to the practice of mindfulness since 2005. His primary teacher is Rob Preece, who has encouraged Jens to teach meditation at Yeshin Norbu.