january, 2020

29jan18:3020:00Event OverFeaturedMindful Self Compassion: Gratis introduktion√Ąr du nyfiken p√• att l√§ra dig mer om sj√§lvmedk√§nsla? P√• den h√§r gratis introduktionen l√§r du dig hur du kan utveckla k√§rleksfull omtanke och medk√§nsla gentemot dig sj√§lv. Den h√§r introduktionen √§r ocks√• j√§ttebra om du funderar p√• att delta i v√•r 8-veckorskurs, men vill veta mer f√∂rst.

Time

(Wednesday) 18:30 - 20:00 CET

more

Event Details

En gratis introduktion till Mindful Self-Compassion (MSC) av Sveriges främsta expert på området, Camilla Sköld.  Lär dig mer om MSC, ett vetenskapligt baserat program för att blir fri från självkritik och orimliga krav för att främja känslomässig hållbarhet och välbefinnande. Programmet har hjälp tusentals människor världen över. Fröet till självmedkänsla finns redan inom dig, lär dig hur du kan utveckla denna inre kraftkälla och förändra ditt liv. 

Den här sessionen är också jättebra att delta på om du är nyfiken på vår MSC-kurs på 8 veckor.

Mindful Self-Compassion (MSC) är ett forskningsbaserat träningsprogram utvecklat för att träna förmågan till självmedkänsla. Programmet är baserat på revolutionerande forskning av Kristin Neff och Christopher Germer och lär ut grundläggande princip och övningar som för att kunna möta svåra stunder i livet med vänlighet, omsorg och förståelse.

De tre komponenterna i självmedkänsla är vänlighet mot sig själv, en känsla av delad mänsklighet och en balanserad medvetenhet (mindfulness). Vänlighet öppnar vårt hjärta inför lidande så att vi kan ge oss själva vad vi behöver. Delad mänsklighet öppnar oss inför vår grundläggande samhörighet så att vi ser att vi inte är ensamma. Mindfulness öppnar oss inför det nuvarande ögonblicket så att vi lättare kan acceptera vår upplevelse. Tillsammans utgör de en varmhjärtad närvaro.

 

Föreläsare

Camilla Sköld

Camilla Sköld, med Dr i neurovetenskap och leg Sjukgymnast, har grundläggande psykoterapeututbildning med relationell inriktning, är grundare av Center for Mindfulness Sweden, CFMSweden. Hon har lärarcertifiering i Mindfulness Baserad Stress Reduktion, MBSR och är en bland knappt ett 50-tal i världen med certifiering i att utbilda MBSR-lärare med utbildning från Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School i USA.

Camilla är också utbildad i Mindfulness Based Cognitive Therapy, MBCT, Mindful Self-Compassion, MSC, Interpersonal Mindfulness Program, IMP och är certifierad lärare i Samayoga enligt Yoga Alliance.

Hon ger certifierande lärarutbildning i MBSR på CFMSweden sedan 2008 och har undervisat internationellt på CFM i USA mellan 2011-2013.

Hon är initiativtagare till och kursansvarig för Mindfulnessbaserad Stresshantering på Karolinska Institutet, som sedan 2007 erbjuds inom ramen för alla grundutbildnings-programmen. Detta var den första kursen i mindfulnessbaserad metodik vid en medicinsk fakultet i Sverige.

Hon har också undervisat i mindfulness som en integrerad del av grundläggande psykoterapeut-utbildning först via Kognitiva Relationella Institutet och vidare på Ersta Sköndal Högskola mellan 2008-2019.

Camilla har engagerat sig i Centrum för Social Hållbarhet, CSS vid Karolinska Institutet som arbetar för att skapa forskning, utbildning och spridning av medkänsla och altruism i samhället.

Hon har utövat mindfulness och meditation sedan 1999.

Speakers for this event

  • Camilla Sk√∂ld

    Camilla Sköld

    Camilla Sköld, med Dr i neurovetenskap och leg Sjukgymnast, har grundläggande psykoterapeututbildning med relationell inriktning, är grundare av Center for Mindfulness Sweden, CFMSweden. Hon har lärarcertifiering i Mindfulness Baserad Stress Reduktion, MBSR och är en bland knappt ett 50-tal i världen med certifiering i att utbilda MBSR-lärare med utbildning från Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School i USA. Camilla är också utbildad i Mindfulness Based Cognitive Therapy, MBCT, Mindful Self-Compassion, MSC, Interpersonal Mindfulness Program, IMP och är certifierad lärare i Samayoga enligt Yoga Alliance. Hon ger certifierande lärarutbildning i MBSR på CFMSweden sedan 2008 och har undervisat internationellt på CFM i USA mellan 2011-2013. Hon är initiativtagare till och kursansvarig för Mindfulnessbaserad Stresshantering på Karolinska Institutet, som sedan 2007 erbjuds inom ramen för alla grundutbildnings-programmen. Detta var den första kursen i mindfulnessbaserad metodik vid en medicinsk fakultet i Sverige. Hon har också undervisat i mindfulness som en integrerad del av grundläggande psykoterapeut-utbildning först via Kognitiva Relationella Institutet och vidare på Ersta Sköndal Högskola mellan 2008-2019. Camilla har engagerat sig i Centrum för Social Hållbarhet, CSS vid Karolinska Institutet som arbetar för att skapa forskning, utbildning och spridning av medkänsla och altruism i samhället. Hon har utövat mindfulness och meditation sedan 1999.

RSVP Now

RSVPing is closed at this time.

Can not make it to this event?Change my RSVP

X
X
X
X
X