Yeshin Norbu
OM OSS

Vi är ett meditationscenter i centrala Stockholm

Tänk på oss som ditt mentala fitness-center

Vi vet alla hur viktigt det är att ta hand om kroppen. Det verkar som om alla har ett gymkort idag. Men hur är det med att ta hand om våra sinnen och hjärnor?

Finns det ett sätt att bli mer balanserad, lugn, fokuserad och snäll mot oss själva och andra i en tid då depression, utbrändhet, ångest och distraktion ökar? De goda nyheterna är: ja, det finns det!

Vi lever i en mycket spännande tid där modern neurovetenskap har kunnat visa effekterna av tekniker för träning av sinnet som har funnits i årtusenden. Världshälsoorganisationen lyfter fram meditation som ett av de viktigaste sätten att främja mental hälsa. Mindfulness har blivit mainstream. Att träna sinnet är lika viktigt som att träna kroppen.

Vi vill alla ha mer vänlighet, lugn och glädje i våra liv. Vi vill alla kunna hantera svåra känslor. Allt som krävs är rätt uppmärksamhet och ansträngning. Vi lär dig metoder som kombinerar äkta buddhistiska tekniker från Dalai Lamas tradition med metoder som neurovetenskap har visat påverkar hjärnan positivt.

Vad vi gör

Vi erbjuder sekulära kurser och tekniker, som mindfulness och yoga. Vi erbjuder också kurser i buddhistisk filosofi och psykologi för dem som vill utforska den vägen. Vi tillhandahåller utbildning om och för sinnet, om hur vi kan blomma ut och uppleva äkta lycka.

Vill du hitta ett inre lugn i ett krävande arbets- och privatliv? Vill du utforska svar på djupa existentiella och andliga frågor? Vi erbjuder systematiska och beprövade tekniker med kvalificerade lärare baserade på Dalai Lamas autentiska buddhistiska tradition.

Välkommen att prova oss, välj ett drop-in-evenemang eller en kurs som passar dig enligt din tidigare erfarenhet av meditation.

Om oss

Vi är en ideell organisation som är starkt inspirerad av Dalai Lamas vision om sekulär etik och universellt ansvar.

Vi är anslutna till the Foundation for Preservation of the Mahayana Tradition (FPMT), som är en världsomfattande ideell organisation med 165 centra och projekt i 40 länder. Det innebär att vi följer en äkta tibetansk buddhistisk tradition enligt våra grundare Lama Thubten Yeshe och Lama Thubten Zopa Rinpoche.